Permís de classe D1 o D

Formació activa per al transport a Catalunya

Quin permís necessito?

Si vostè s’està plantejant conduir un vehicle d’aquestes característiques, necessitarà un permís de classe D1 o D depenent del que necessiti.

El permís de classe D1 li permet conduir vehicles de fins a 17 places inclosa la del conductor. La seva longitud màxima no pot superar els 8 metres. Pot arrossegar un remolc que no sobrepassi els 750 kg. És necessari tenir 21 anys per obtenir el permís de classe D1 i posseir el permís de classe B.

El permís de classe D li permet conduir vehicles de més de 9 places sense límit màxim. Pot arrossegar un remolc que no sobrepassi els 750 kg. És necessari tenir 24 anys per a obtenir el permís de classe D.

 

Truca’ns per a més informació!

+34 680 84 73 30

Preguntes freqüents

Quina documentació necessito presentar per a presentar-me a l'examen?
  • 4 fotos de grandària carnet
  • Fotocòpia del DNI o Permís de Residència en Vigor
  • Certificat mèdic Psicotècnic
De quantes proves consta l'examen de conduir?

L’examen consta de dues parts:

Examen teòric en el qual se’t considerarà apte després d’aprovar un examen tipus test de 30 preguntes amb un màxim de fallades corresponent al 10% del total. (3 fallades com a màxim per a ser apte).

Examen pràctic després de ser apte en el teòric, aquest examen pràctic serà mínim de 25 minuts de durada i serà realitzat en vies obertes al trànsit. Aquest examen consta de 10 minuts de conducció autònoma, en els quals l’examinador podrà indicar-te una destinació i hauràs de portar-li per on vulguis, o t’indicarà que circulis per on tu vulguis sense una destinació, transcorreguts aquests 10 minuts l’examinador començarà a guiar-te. Els següents 15 minuts seran de conducció guiada per l’examinador, en els quals anirà demanant que realitzis diferents maniobres que hauràs d’anar realitzant en el primer lloc que sigui possible i de manera correcta.

Quins terminis haig d'esperar per a poder presentar-me entre una convocatòria i una altra?
  • 12 dies entre la segona i la tercera convocatòria.
  • 18 dies des de la tercera convocatòria endavant.
Si tinc la teòrica aprovada, puc canviar-me d'autoescola?
Sense dubte pots fer-ho, però cal tenir en compte que en algunes autoescoles té una penalització econòmica per no treure’t el permís complet amb ells, a més que la nova autoescola et cobrarà per la matrícula. Per tant, quan et donis d’alta en una autoescola llegeix bé el contracte per a veure si hi ha algun tipus de penalització econòmica.

Emplena el formulari i et contactarem.

ca